Vred (Bortom Sol)

Från Swebrick wiki

Hoppa till: navigering, sök

Vred

Namn Vred
Titel Kommendör på handelsskeppet Madir
Tillhörighet Samfundet, Siriusrederierna
Hemplanet Ururz, Sirius
Vred och sonen Tolir

Ända sedan Vred mönstrade på ett skepp för första gången som 20-åring har hans dröm varit att ensam få föra befäl över ett av de största handelsskepp. 40 år senare kommer han nu som kommendör äntligen få chansen, handelsskeppet Madir kommer när det blir färdigt bli ett av Siriusrederiernas största och modernaste skepp.

Eftersom Vred har spenderat större delen av sitt liv ute i rymden har han aldrig skaffat sig någon större familj, något som han på äldre dagar ångrat. Den enda familj han har är sonen Tolir som tjänstgör som kapten i Ururz Rymdflotta. Efter sin examen vid Rymdflottans akademi blev Tolir tillsatt som försvarsansvarig under sin fars befäl.

Som person beskrivs Vred ofta som arrogant och tjurskallig eftersom han ofta talar nedsättande om människorna under honom och helst inte handlar med systemen ute i De fria kolonierna eftersom att de, enligt honom, är ociviliserade, fattiga och styrda av pirater. Det är först om vinsten är tillräckligt hög som han kan tänka sig att handla med kolonierna men oftast är det Tolir, som brukar "låna" en skyttel eller två och bege sig till kolonierna när Madir rör sig i Samfundets ytterområden.

Huvud 3626bpb692
Torso 973pb1131c01 (med gula händer)
Ben 970c00 (Light Bluish Gray)

Byggen