Valkyria (Bortom Sol)

Från Swebrick wiki

Hoppa till: navigering, sök

Valkyria

Valkyria är en terraformerad och koloniserad planet i Eta Cassiopeiae systemet.

Kortfattad historia/bakgrund.

Eta Cassiopeiae koloniserades tidigt av ett slutet sällskap som finansierat resan själva, den rika familj som stod för merparten av finansieringen upprättade ett monarkiskt, matriarkalt styre med sin familj som tronföljare. Ett rådgivande parlament, med möjlighet till veto, inrättades samtidigt.

Kolonin växte initialt väldigt fort, men tidigt insåg man att vissa vitala mineraler inte fanns lätt tillgängligt på planeten. När råvarutillgången började närma sig krisartade nivåer, så upptäckte man att det fanns ett överflöd med mineraler i ett närliggande asteroidfält.

Tillväxttakten blev återigen hög och stora gruvkolonier upprättades på ett par mycket stora asteroider som döptes till Riglus I-VII.

Efter en del tidiga problem med olagligheter och även olyckor i och omkring asteoridfältet, beslutades det att man skulle upprätta en polisiär rymdstyrka med uppdrag att bevaka rymden, som trafikpolis, ordningsmakt, räddningsstyrka och nationalgarde. Man byggde snabbt ihop ett antal skepp med lättare beväpning samt utrustning för bordning, bogsering och akut medicin.

När jorden förstördes och kommunikationen skars av, så var Valkyria ett stabilt , växande samhälle. Även om det dom som en chock, så gick livet vidare.

Men ute i gruvkolonierna så började man knorra och klaga på Drottningens styrande hand.

När gruvkolonierna på Riglus valde att utropa sig som självständiga, så var Valkyria helt oförberedd på detta. Dessutom visade det sig att kolonierna hade i smyg byggt upp en mindre flotta. Underlägsna i antal, men tekniskt överlägsna den mera polisiära Valkyrianska flottan, hotade gruvkolonierna med att anfalla själva Valkyria, om de inte fick igenom sitt krav på självständighet.

Enbart tack vare en ung och mycket djärv örlogskapten, som med hjälp av bluff, taktik och en del diplomati, lyckades få upprorsmakarna att ge upp, utan mycken blodspillan.

Efter denna chock insåg man på Valkyria behovet av en mera militärisk flotta som komplement till den polisiära och med nyöppnade portaler till andra system, så blev upprustningen hårt prioriterad.

Den unga hjälten fick Valkyrias högsta utmärkelse, Drottningens Välsignelse, och ett personligt tack från Hennes Majestät.

Förra veckan genomförde den första moderna, och mycket tekniskt avancerade, rymdkryssaren H.M.R. Valkyria sin jungfrufärd. Kapten ombord var den nyligen dekorerade och befordrade hjälten från Riglus III, eder Argus D'Marco (DV).

Relaterade länkarWarning: is_executable(): open_basedir restriction in effect. File(/usr/bin/php) is not within the allowed path(s): (/storage/content/69/176569/swebrick.se/:/storage/configuration/wrappers/69/176569/swebrick.se/:/tmp/) in /storage/content/69/176569/swebrick.se/public_html/wiki/includes/Wiki.php on line 655