Mega da Vega (Bortom Sol)

Från Swebrick wiki

Hoppa till: navigering, sök

Mega da Vega

Namn Mega da Vega
Titel Forskningsledare och ägare av AnimaVega
Tillhörighet Samfundet
Hemplanet Commodus Iota
Mega da Vega

Mega da Vega äger bioteknikföretaget AnimaVega och är själv i stor utsträckning delaktig i forskning och utveckling. AnimaVega har divisioner inom bl.a. medicin, agrikultur och biokemi, men det var deras framsteg på det marinbiologiska området som gjorde dem till en aktör att räkna med. I samband med den stora bidöden, som gjorde det närmast omöjligt att odla grödor på land, ökade efterfrågan på deras alger exponentiellt, liksom deras omsättning. När emigrationen inleddes gav algodlingarna dessutom en ledande roll inom syreexport. De har sedan kunnat upprätthålla och till och med stärka sin position på båda dessa marknader tack vare att de flyttade hela verksamheten till den mer koldioxidrika planeten Commodus Iota när förhållandena på jorden försämrades.

Det sägs att Mega, bokstavligt talat, är en kopia av sin mor, Alma da Vega. Alma var en framstående biokemist och en hängiven feminist, så när hon kände att det var dags att skaffa en arvinge till företaget ska hon, enligt ryktet, ha ordnat det på egen hand i sitt lab. Mega har valt att inte kommentera detta rykte, eftersom kloning av människor vid tiden för hennes födelse inte var lagligt, men den allmänna uppfattningen är att det är sant.

Om Mega fick välja skulle hon stå i labbet hela dagarna, men jobbet tar henne ut på en hel del resor. AnimaVega har kunder i snart sagt varje system, och kundkontakten anses viktig. Helt riskfritt är det sällan; AnimaVega ses av vissa fria kolonister som ett utsugande ockerföretag som missbrukar sitt marknadsövertag för att maximera vinsten. Men konkurrensen är svag och de flesta kunderna blir kvar ändå. Som Mega brukar säga: Alla måste ju äta – och andas.

Huvud 3626bpb612
Hår 62696, dark brown
Hjälm 87781, dark bluish gray, visir trans-black
Torso 973pb615c01, händer dark bluish gray, eller 973pb847c01, händer vita
Ben 970c00pb045, eller 970c01, vita (till labrocken)