Medeltida landskap

Från Swebrick wiki

Hoppa till: navigering, sök

Beskrivning

I det lilla kungadömet Castonien råder det feststämning. Den årliga torneringsveckan håller på för fullt. Över hela det lilla landet är det liv och rörelse. Resande från grannprovinserna har tagit sig hit för att ta del i festligheterna. Under dessa dagar finns det många händelser som utspelas överallt, inte bara på torneringsfältet utan även i staden och byarna runt omkring den stora borgen.

Projektet går ut på att bygga ett landskap i Castle-tema. Varje byggare bygger sin del som länkas ihop till en helhet. Varje modul är byggd på gröna basplattor (32x32). En modul är fyra basplattor djup, och av godtycklig bredd. Om man vill bygga mindre än så får man samarbeta med en annan byggare att få ihop en gemensam modul (t ex som Dalles och sweMezzas å-modul). Modulen är en miljö ex. en stad, borg, tornering, skog. För att det inte ska bli som ett luciatåg på dagis (10 borgar och en by) så får vi dela upp de olika miljöerna genom att anmäla vad man tänkt bygga. Gränssnittet ska vara likadant mellan varje modul så att varje modul passar mellan varje annan modul (undantaget eventuella avslutningsmoduler som ska vara bestämda till detta). Det är dock helt okej att bygga ett annorlunda gränssnitt förutsatt att man kommer överens med grannen om hur det ska se ut. För planering kommer dessa två moduler då dock betraktas som en stor modul.

Genom landskapet går en väg som är placerad i framkant (närmast besökarna), vilket gör att modulerna smälter samman på ett bra sätt. Den är av varierande standard (stenlagd framför borgen, smal och slingrande i skogen), men generellt 8 studs bred.

Modulstandard

Se forumtråd: Medeltida landskap

Utställningshistorik

2014

2013

Swebrick Event 2013