Jetsune Dorje (Bortom Sol)

Från Swebrick wiki

Hoppa till: navigering, sök

Jetsune Dorje

Sammanfattning

Sun i sin stol på kommandobryggan till sitt skepp.

Sun håller till på stationen Karoji i systemet Argo. En portal bort från Epsilon Indi som är en viktig handels-nod tar Karoji sedan några år tillbaka emot stora laster som skeppas mellan Samfundet och De fria. Alla typer av människor träffas här och gör affärer. Det är en perfekt miljö för Sun.

Sun är specialist på "transporter". Det kan vara både människor eller saker som ska hämtas. Från olika mer eller mindre våldsamma platser. När inga sådana lukrativa jobb finns bedrivs vanligen leveransverksamhet av allehanda varor.

Sun är en del av ett informellt sällskap som kallar sig "Luck by Numbers", eller "Lucky Bastards" som vissa väljer att kalla dem. De är ett gäng med likasinnade som alltid hjälper till och ställer upp för varandra. Du kan bara bli inbjuden till Luck By Numbers om samtliga medlemmar samtycker. Tillsammans kan de anta riktigt stora jobb och de är en kraft att räkna med när det hettar till.

Detaljer

Namn Jetsune "Sun" Dorje (Alla kallar henne för Sun, de flesta vet inte hennes fullständiga namn)
Född okänt
Föräldrar okända
Tillhörighet De fria kolonierna, Luck by Numbers ("Lucky Bastards")
Hem Karoji rymdhamn, Argo

Historia

Barndom

Sun vet inte var hon föddes eller vems hennes föräldrar är. Fram tills hon var 5 år levde hon i olika flyktingläger och såg till att få mat där det delades ut. Hon hade inget namn. Hon lärde sig att överleva på egen hand. Sun hittade ofta sätt att ta sig in som fripassagerare på stora lastskepp. Hon hittade snabbt vägar in i de minsta skrymslena och gömma sig där ingen kunde leta. Det var ett perfekt sätt för henne att hålla sig gömd men ändå skaffa sig allt hon behövde. Tills hon blev hittad...

Farbror Tenzin

Han var en väldig asiatisk man. Sun hade sett honom några gånger innan. Hon var rädd för honom. Han hade märkt att Sun brukade smyga in i hans verkstad för att få tillgång till en ventilationsgång. Han hjälpte henne. Gav henne ett hem. Sun fick aldrig reda på hans fullständiga namn. Han sa att hon skulle kalla honom Farbror Tenzin. Alla andra kallade honom kort och gott för "Tenz".

Tenz var reperatör och tog värvning på alla de stora skeppen. Han jobbade både på reparationer av skepp och på de olika stationer som de anlände till. Sun var aldrig långt borta. Hon försökte lära sig allt hon såg Tenz göra. På kvällarna övade de på det Sun hade lärt sig, eller träffade vänner. Ibland gick det lite tufft till men Tenz var en respektingivande gestalt som de flesta helst inte gick i vägen för.

Sun får sitt namn

Tenz var från Tibet. Åtminstone sa han det och trodde det själv. Tibet var ett fantastiskt ställe enligt Tenz. Det var så vackert. Världens tak. Många var de kvällar då Tenz berättade om de bergiga landskapen och alla de olika demoner, gudar och trolltyg som härjade där. Sun förstod förståss att inget sådant någonsin funnits, men hon lyssnade gärna när han berättade. Hon minns fortfarande detaljer från alla hans berättelser. Han sa att han ville ge henne ett namn. Han sa att han ville att hon skulle heta Jetsune, för han trodde sig veta att det var ett traditionellt namn som han hört någon gång och han tyckte det lät bra. Som tillägg skulle hon heta Dorje.

-"Det är något som är oförstörbart och kan skära genom vad som helst, det passar dig" sade han.

Sun tyckte det lät bra. Och det passade. Ganska snabbt fick hon smeknamnet "Sun".

Tenz försvinnande

Vid en reparation på utsidan av en av rymdstationerna de besökte hände något oförklarligt. Tenz tappade taget och hans säkerhetslina verkade inte vara korrekt monterad. Sun såg som vanligt allting Tenz gjorde och hon såg direkt att något var fel. Hon sprang runt och försökte påkalla säkerhetspersonalens uppmärksamhet. Men vem lyssnar på en hysterisk unge?

Några timmar senare förstod dock någon att något var på tok och larmet gick. Men det var för sent. Det gick inte att hitta Farbror Tenzin. Sun förstod att hans syre-förråd måste vara förbrukat. Hon visste att han var borta.

Sun har senare i livet återvänt och tagit sig in i säkerhetssystemens loggar. Hon har hittat information om de säkerhetsrutiner som följdes när Tenz försvann. Det märkliga är att just de timmarna runt olyckan är alla loggar raderade och dokumenten är försvunna.

Arvet från Tenz

Farbron Tenzins berättelser har inspirerat Sun till att fortfarande använda namn från alla hans historier när hon döper sina skepp och låter sig influeras av den lilla del av tibetansk historia och tibetanska föremål hon har lyckats få tag på.

Hon vet att Farbror Tenzin alltid trodde alla om gott och Sun försöker ge alla en chans. Hon hedrar hans minne genom att försöka vara så tålmodig och rättvis hon kan. Hon tar inte vilka jobb som helst. Om någon svag människa drabbas så tackar hon nej. Detta kan ibland göra att hon tvingas avsäga sig uppdrag som annars skulle vara mycket lönsamma. Men hennes samvete och minnet av Tenz är viktigare för henne.

Denna sida är under produktion och många namn och delar av storyn är ännu temporära

Relaterade länkar