Info till nya spelare (Bortom Sol)

Från Swebrick wiki

Hoppa till: navigering, sök

Hur man börjar

  • Läs på om världens historia, teknologi, platser, Samfundet och De fria kolonierna.
  • Skappa en "Sigfig" som representerar dig i spelet via forumets utmaning - sigfig (En sigfig behöver inte alls vara lik dig, bara det är någon du vill spela som)
  • Titta i de olika trådarna vad andra har byggt och hur de gör. Kanske kan du få lite tips eller inspiration.

Det viktiga är att ha kul. Du behöver inte vara superduktig på att bygga. Det handlar om att utvecklas och att inspireras av andra. Tillsammans formar vi vad detta ska bli. Vi hoppas att det kommer bli episkt. Nu kör vi!

Bra att veta för nya spelare

Allmäna riktlinjer

Alla som gillar science-fiction och rymd är välkomna att bygga. Vi gör detta för att vi tycker det är kul att bygga och för att utvecklas som byggare. Du bygger det du själv vill och bestämmer själv din egen nivå. Det är bara du som sätter dina egna gränser. Det är dock uppskattat om du försöker hålla dig till vår gemensamma berättelse och historia och den teknologi som vi har kommit överens om.
Läs mer om Riktlinjer

Styrning

Spelet styrs av Rådslaget. Rådslaget utgörs just nu av EpsilonEta, mechamike, Myko, o0ger och lingonfil. Vi försöker hålla reda på hur allting hänger ihop och hittar på utmaningar. EpsilonEta är vår Loremaster. Det innebär att han är den som har bäst överblick över berättelsen och vad som hänt med oss människor och hur vi har hamnat i den här situationen. Har du några frågor om detta och om hur din karaktär passar in i sammanhanget så kan du fråga honom via PM.

Originalitet

När vi bygger försöker vi att inte kopiera något som redan finns. Alltså, om du vill lägga ner jättemycket tid på att bygga en version av en Imperial Star Destroyer eller USS Enterprise i minifigskala så tycker jag verkligen att du ska göra det, men den hör inte hemma i Bortom Sol. Här försöker vi utmana vår fantasi och bygga något nytt. Självklart inspireras vi av andra byggen och skapelser.

De som befolkar Bortom Sol

I Bortom Sol följer vi människornas kamp mot rymden i en värld där Jorden inte längre finns. Våra byggen och berättelser kretsar runt människor i Samfundet eller i De fria kolonierna. I den del av universum som vi har utforskat har vi inte hittat några spår av intelligent liv. Men vi fortsätter leta. Vi planterar våra genpooler på våra terraformade planeter i hopp om att återigen kunna stå nakna på en strand och andas frisk luft och låta en stjärnas strålar värma våra kroppar, en minnesbild som blir alltmer vag hos många av de människor som befolkar vår galax. Alltså, inga aliens. Inte just nu. Det kanske kommer senare. Det är något som rådslaget kommer fundera över.

Karaktär

När du ska börja spela så bör du skapa dig en huvudkaraktär. Det kommer vara den karaktär som dina byggen och berättelser kretsar runt. Du kan skapa fler karaktärer. Men du bör ha en huvudkaraktär där du samlar dina poäng. Din karaktär ska tillhöra en fraktion.

Fraktioner

I vår galax finns just ny två fraktioner. Samfundet och De fria kolonierna. Samfundet vill ena alla världar under ett gemensamt styre. De vill ha ordning och reda. De fria kolonierna vill inte låta sig bli styrda. De har skapat sina egna världar och vill utveckla dem själva utan inverkan från en central makt. I spelet måste du välja sida. Vilken fraktion tillhör din karaktär? Vill du vara besättning på ett skinande skepp i Samfundets flotta? Vill du vara xenobiolog i en avlägsen rymdkoloni? Du väljer.

Poäng

Även om huvudsaken med spelet är att ha roligt och bygga med Lego finns också ett poängsystem där både din karaktär och din fraktion får poäng för dina byggen (det är därför man bör använda en huvudkaraktär för sina byggen). Det finns stående utmaningar som du kan bygga när du vill. Det kommer också finnas utmaningar under vissa perioder då vi bygger saker för att föra storyn vidare. Varje utmaning ger olika mängd poäng och dessa kan senare i spelet ge din fraktion vissa privilegier. Det kommer också finnas prestationer att uppnå som kan ge dig och din fraktion ännu mer poäng.

Fribyggen

Du behöver inte begränsa dig till de utmaningar som finns. Du är fri att bygga vad du vill som för berättelsen om din karaktär vidare. Dessa byggen presenteras som fribyggen och belönas även de med poäng.


Denna sida är bara påbörjad, hjälp Bortom Sol att utöka den.
Ni som är erfarna GoH spelare kanske har några bra tips eller sammanfattande text.