IDUST-246 (Bortom Sol)

Från Swebrick wiki

Hoppa till: navigering, sök

iDUST-246

iDust

Allmänt

iDUST är en avkrok man gärna inte nämner och ett sorgligt kapitel i samfundets historia.

iDUST-246 ingick i första vågen av terraformering, tyvärr gick något snett i processen precis när de första större städerna hade börjat etablerats på allvar. Planeten övergavs när vattnet började sina, vegitationen inte tog sig och kraftiga sandstormar började kräva allt för många liv och livet på ytan blev för hårt för att husera en dräglig tillvaro. Endast ett fåtal stannade kvar de flesta utspridda över planeten där de funnit vatten, eller rika mineralfyndiheter.

Samfundet har ett par garnisoner på planeten och även ett par av de mer (ö)kända fängelserna ligger numera här. (Öken är ett effektivt staket)

Det enda som gör att man vill komma hit förutom att samla skrot i nån övergiven stad eller hacka mineraler och metaller är en hallucinogen mögelsvamp som växer i grottsystem under ytan. Av denna görs den populära men förbjudna drogen "Mold".

Samfundet har satt planeten i blockad, all trafik till och från kontrolleras noga. Det ryktas att svampen är allt ifrån ett hemligt experiment till en främmande livsform. Vad som är sant vet bara vissa.

Klimat/natur: iDUST-246 är en döende planet, torr och utan naturligt liv,(norra regionerna ryktas ha ha haft ett lägre gräs o enstaka buskage vid skuggiga o fuktigare platser. Dagarna är heta och långa, nätterna isande kalla. Varje dygn är 74 timmar och ett år 792 dagar. Det lilla vatten som finns är numera gömt under ytan.

Våldsamma sandstormar plågar planeten hösttid och under dessa månader är man i stort sett strandsatt ute i de små fickorna av liv som finns kvar om man inte bor i Ebbots End.


Info

Etablerad handel/företag:

 • Gruvdrift
 • Skeppsvarv
 • Fängelser
 • Vapenutveckling
 • Medicinframställning samt droghandel


Befolkningsmängd:
ca 60-70 000 (Ursprungligen betydligt mer)

Större (nuvarande)städer

 • Ebbots End 25 000
 • Omaha III 15 000
 • Bellville Beach 7500
 • Jobs 5500

Andra kända samhällen

 • Orange Blossom 4500* (Fänglese)
 • Lake Madre 3300* (Fänglese)
 • Birka 900* (Fänglese)

(*Exakt antal ej frisläppt av Samfundet.)

 • Siddri 700
 • Sugar Rush 350


Städer

Ebbots End är den enda (kända) staden som sanden och förfallet inte har tagit över likt flesta andra städerna, Utan den har klarat sig helt intakt, Här bedrivs fortfarande viss gruvdrift för att förse bl.a. varvet med material och här finns rymdhamn med 2 stora torrdockor för reparationer. Ebbots end ligger någorlunda förskonat från sandstormar skyddad av en bergskedja och blomstrar till viss mån, mycket beroende på en stor underjordisk ficka med färskvatten. staden har en garrison och även ett av de större växthusen på planeten som drivs i privat ägo.

Omaha III är en gruvstad byggd på en rik mineralfyndighet och numera omtvistad huvudstad. De ursprungliga husen är tills stor del övergivna eller ombyggda för att klara höststormarna. I Omaha finns en garrison som sköter driften av ett av de mer kända fängelserna "Orange Blossom" som ligger en dagstur med monorail bort.

Bellville Beach är vackert beläget vid kanten till en numera uttorkad sjö, center för handel med mögel. Övergiven men återuppbyggd, på sjön platta botten kan man titta på Sandseglare, en hård sport som omsätter en hel del pengar i olaglig vadslagning. Staden har kvar sitt sjukhus, och i det inryms även viss medicinsk utveckling. Man har tagit fram en laglig medicin baserad på den kända möglessvampen som används för att motverka depressioner.

Jobs ligger på randen till en gigantisk krater (Äppeldalen) och används som testanläggning för vapen/varvsindustrin. I kratern ligger den numera helt övergivna gamla huvudstaden Ambra som fungerar som målyta för bombfällning.


Sevärdheter:

"Eldkväll" Stormarna river upp stora mängder damm som färgar himmeln röd och ger spektakulära solnedgångar.

"Äppeldalen" En stor krater efter ett dubbelt nedslag, liknar ett äpple från rymden

"Cheddar" Ett långt grottsystem (ännu till stora delar outforskat)

"USS Ambra" Vraket av det första koloniseringsskeppet, förklarat som planetärt minnesmärke.

"Vattenexpressen" Ett monorail system som förbinder Ebbots End, Omaha III och Bellville Beach.


Relaterade länkarWarning: is_executable(): open_basedir restriction in effect. File(/usr/bin/php) is not within the allowed path(s): (/storage/content/69/176569/swebrick.se/:/storage/configuration/wrappers/69/176569/swebrick.se/:/tmp/) in /storage/content/69/176569/swebrick.se/public_html/wiki/includes/Wiki.php on line 655