Förhållningsregler (Bortom Sol)

Från Swebrick wiki

Hoppa till: navigering, sök

Förhållningsregler

Bortom Sol är en huvudsakligen fritt och öppet. Men det finns några förhållningsregler man förväntas hålla sig till. Men först kom ihåg Mechamikes visdomsord: Keep it simple, keep it dark, keep it realistic.

1. Håll dig till den officiella historien
Den officiella historien och universat som beskrivs på wikin och i tävlingar är den som gäller - håll dig till den. Ambitionen är att utforma den lagom vagt för att ge deltagare manöverutrymme. Har du ett problem/frågor kring historien ställ dem till Loremaster EpsilonEta eller i lämplig forumtråd.
2. Lek inte gud
Även om du skulle vilja att din karaktär är navet i universum så är det inte upp till dig att bestämma det. Alla deltar som små brickor i en mosaik.
Allt finns heller inte beskrivet, så om du vill få med någon detalj se till att det håller sig förhållandevis "standard" och inte kastar om hela universat. Ta kloning som exempel. Det finns inget beskrivet om kloning i historien om Bortom Sol. Alltså spelar kloning en väldigt liten roll i Bortom Sol. Teknologin kanske finns och någon enstaka person kanske kan vara en klon, men inte mer än så. Så hitta inte på ett helt samhälle som består av kloner, eller hitta inte på att kloning har bannlysts och är straffbart med döden runt om i universum.
3. Fråga först
Det uppmuntras att i sina byggen inkorporera andras figurer och byggen men fråga först. =)
4. Bara plastbyggen
Du får gärna använda digitala verktyg för att presentera idéer och WIP:s. Men utvöver är det bara "riktiga" byggen som gäller.
5. Följ designriktlinjerna
Det finns deisgnriktlinjer, främst för Samfundet (i skrivande stund finns inga för De fria kolonierna). Följ dem. Vill du bryta mot dem så se till att ha en bra anledning och gärna välsignelse från någon i Rådsalget.
6. Fyll igen hålen
Det du hittar på för din sigfig uppgår automatiskt i den officiella historien. Så om du t ex inkluderar en ambassadör X från koloni Y i ett av dina byggen så innebär det alltså att Samfundet har ambassadörer ute bland sina kolonier. Kallar du honom för Guvernör X, så har Samfundet guvernörer, kallar du honom för representant så ... ja, ni fattar. Så du får gärna fylla igen hålen i Bortom Sols historia, så länge du respekterar reglerna ovan. Just don't go crazy... Och bolla gärna med Loremaster EpsilonEta innan.

Relaterade länkar: