Den stora guldrushen (Bortom Sol)

Från Swebrick wiki

Hoppa till: navigering, sök

Den stora guldrushen

Bortom Sols första utmaning. Från 22 sep till 21 dec

År 48 p3 upptäcks en asteroid i HJ-5173 systemet. Tre perioder senare skickas en sond som noterar stora halter guld. Fynden försöker tystas ner men nyheten kommer ut och en guldrush startar.

Byggen:

I lilla kategorin:
EpsilonEta - Far och son snack
Kvarnbackafilm - Allt är inte guld...

I mellankategorin:
EpsilonEta - Far och son snack
Cakeman - Jackpot!

I skeppskategorin:
Humlan - "Entreprenörer" från Valkyria
Teabox - Lynx Power Drill
Gideon - DCS Aurum
Kvarnbackafilm - Öknens skepp
Myko - Gruvfraktare BM-2300M
EpsilonEta - Far och son snack
Cakeman - TRP-S5


Det har hänt mycket på asteroiden. Utöver de många rymdskeppen för Gruvdrift och transport har det även ryktats om att en fossil hittats av AnimaVega bolagen. Inget officiellt uttalande har ännu gjort. En bild på ett stort guldfynd spreds tidigt på interaktiva media och tros ha lockat många lycksökare till asteroiden i jakt på rikedom.

De mest omtalade händelserna i media var ändå:
Alltså vinnarna av utmaningen:

Lilla: EpsilonEta
Det ökända vaktbolaget Blå Sol, som av många anses göra vad som helst mot rätt betalning, har setts vakta Procyons gruvområde. De sägs också ha grävt fram en hel del guld själva.

Mellan: EpsilonEta
Även Procyons stora arbetslag, med ännu större maskiner, påkallade mycket uppmärksamhet.

Skepp: Myko
Samfundets gruvskepp "BM-2300M" har också diskuterats när de drar fram med en flotta av automatiserade gruvrobotarna. Det har beskrivits som "effektivt", "ett under av modern teknologi" och "framtiden". Samtidigt har det fått kritik från tjuriga bakåtsträvare som anser att de "stjäl hederligt folks jobb" och den urgamla "A.I. kommer förgöra mänskligheten". Samfundet försäkrar att det inte finns någon som helst grund för sådana påståenden.

Relaterade länkarWarning: is_executable(): open_basedir restriction in effect. File(/usr/bin/php) is not within the allowed path(s): (/storage/content/69/176569/swebrick.se/:/storage/configuration/wrappers/69/176569/swebrick.se/:/tmp/) in /storage/content/69/176569/swebrick.se/public_html/wiki/includes/Wiki.php on line 655