Skillnad mellan versioner av "Bricklink Användare manual"

Från Swebrick wiki

Hoppa till: navigering, sök
(Bricklink som databas)
(Vad är Bricklink)
Rad 1: Rad 1:
 
= Vad är Bricklink =
 
= Vad är Bricklink =
[https://www.bricklink.com/v2/main.page Bricklink] är en web applikation som har två delvis sammanhängande funktioner. Dels en databas där du kan finna det mesta om Legos produkter. Deles en marknadsplats för Lego.
+
[https://www.bricklink.com/v2/main.page Bricklink] är en web applikation som har två delvis sammanhängande funktioner. Dels en databas där du kan finna det mesta om Legos produkter. Dels en marknadsplats för Lego.
 +
 
 +
Detta är en internationell applikation, så språket är engelska.
 +
 
 +
Sedan slutet av 2019 äger LEGO Bricklink.
  
 
= Bricklink som databas =
 
= Bricklink som databas =

Versionen från 28 oktober 2020 kl. 17.00

Vad är Bricklink

Bricklink är en web applikation som har två delvis sammanhängande funktioner. Dels en databas där du kan finna det mesta om Legos produkter. Dels en marknadsplats för Lego.

Detta är en internationell applikation, så språket är engelska.

Sedan slutet av 2019 äger LEGO Bricklink.

Bricklink som databas

Inledning

Bricklink har information om det mesta som Lego producerat. Det enda stora undantaget är byggbeskrivningar, dessa är dock tillgängliga på LEGO's web. Bricklinks databas är uppdelad i kataloger, varav de största , Sets, Parts, Minifigs, samt MOCs. Dessa visas som stora klickbara ikoner på startsidan. Ovanför dessa ikoner finns en röd knapp Browse Catalog, som listar alla Kataloger.

Sets

Länksida med Sets

När man valt set från Browse Catalog, eller Sets Iconen, kommer man till en länk sida, som är uppdelat i upp till två nivåer. Den översta nivån kallas Categories. Här finns även en sök funktion, så att man kan leta efter det set man söker med fritext sökning. Om man man klickar på en länk, får man en lista på de set som länken täcker. Du kan man titta på ett specifikt set.

Ett specifikt set

Parts

Minifigs

MOCs

Bricklink som marknad