Argo (Bortom Sol)

Från Swebrick wiki

Hoppa till: navigering, sök

Argo

Sammanfattning

Ursprungligt namn Delta Pavonis
Klass G5IV
Avstånd till Sol 19,9 ljusår
Stationer Karoji (Hera), Perrin I (Juno), Perrin II (Juno)
Portaler Epsilon Indi (9,3 ljusår)

Argo är en gulvit stjärna i Påfågelns stjärnbild. Stjärnan har ungefär Sols massa och storlek. Den är ca 1,2 gånger ljusare och innehåller mycket mer järn än Sol. Den är ca 6,7 miljarder år gammal.

Planeter

Endast två planeter finns dokumenterade i detta system; Hera och Juno. Hera är en jordliknande planet med ungefär 0,9 gånger Jordens massa. Här bildades de första kolonierna. Runt planeten lades som planerat en rymdstation, Karoji, för att agera rymdhamn och ankarpunkt för en rymdhiss ner till planetens yta. Flera skepp anlände senare till Juno som är en stor gasjätte. Har anlades stationen Perrin I som används som bas för lagring och utvinnande av Tritium (³H) och metalliskt väte. Under de senaste åren har även byggandet av Perrin II påbörjats p.g.a. ökad efterfrågan. Perrin II ligger också i en lägre omloppsbana än Perrin I.

Namn typ månar Stationer Befolkning (även månar/stationer)
Hera terraformad 0 1 ~10 miljoner*
Juno gasjätte 8 2 ~20 000

Historia

Delta Pavonis fanns sedan länge på listan över system med en eventuellt jordliknande planet. När det bekräftades och man samtidigt kunde bekräfta existensen av en gasjätte med intressanta ämnen markerades denna system som extra intressant att besöka och kolonisera. Ingen vet exakt varför och när stjärnbilden som denna stjärna finns i (betraktat från Jorden) döptes till påfågeln, men man tror att det kan ha funnits med ända sedan grekisk mytologi. I denna mytologi utspelades ett kärleksdrama som resulterade i att båtbyggaren Argus förvandlades till en påfågel och tillsammans med sin båt Argo skickades upp bland stjärnorna.

När det blev dags för de första koloniskeppen att avfärda döptes stjärnan till Argo. Planeterna i solsystemet döptes efter Juno som förvandlade Argos till påfågel, samt Hera som också var en av Argos älskade. Tillsammans dansar de nu sin eviga dans runt stjärnan som fått sitt namn efter honom. För alltid utom räckhåll.

Stjärnkoordinater

Rektascension Deklination Ljusår från Sol Skenbar magnitud
20 08.7 -66 10 19.92 3.55

Relaterade länkarWarning: is_executable(): open_basedir restriction in effect. File(/usr/bin/php) is not within the allowed path(s): (/storage/content/69/176569/swebrick.se/:/storage/configuration/wrappers/69/176569/swebrick.se/:/tmp/) in /storage/content/69/176569/swebrick.se/public_html/wiki/includes/Wiki.php on line 655