Anders I (Bortom Sol)

Från Swebrick wiki

Hoppa till: navigering, sök

Presentation - http://www.swebrick.se/index.php?topic=7054.msg126732#msg126732

Anders den förste här! Vi Emigranter räknar oss som en av de första kolonisationsgrupperna som lämnade Jorden (och Sol) bakom sig (kanske den allra första, historieskrivningen är lite luddig). Med siktet inställt mot Hyperion IV tog det oss många, många år av kryo-sömn att komma fram, vilket inneburit att många andra grupperingar har varit bosatta på sina planeter betydligt längre än oss.

Vi lämnade Jorden för att vi ville skapa en bättre värld - väl framkomna och väckta ur sömnen fick vi höra via ansibeln (FTL-kommunikationen) allt som skett sedan vi for iväg. Vi känner en komplett avsky inför 'Samfundet':s imperiefasoner, och önskar bara få sköta oss själva och utveckla vår nya värld. Gärna i samarbete med andra världar som vänt Samfundet ryggen.

Jag börjar bli rätt gammal (tack vare kryo-sömn och medicinska framsteg!), och är förmodligen en av de sista kvarlevande från den första emigrationsvågen. Vi har för närvarande avancerat så långt att vi har börjat utforska vårt eget solsystem, har full kontroll på mat- och energiförsörjning och har börjat planera bygget av nya koloniskepp för att sprida oss vidare till de närmaste planeterna och (så småningom) solsystemen.

Vår civilisation präglas av vår inrotade samarbetsvilja, vårt solidariska delande av tillgångar och arbete, och vår aldrig sviktande nativitet (varje kvinna har i genomsnitt åtta barn, inte nödvändigtvis med samma fäder).

Vi är tekniskt väl utvecklade (bra databanker), och släpar möjligen lite med resursutnyttjandet (det tar tid att bygga upp en väl fungerande gruvindustri för att ta tillvara alla vårt solsystems resurser).

Hyperion IV är relativt lik Jorden, även om det med en massa på 1.6 x Jordens har tagit några generationer att anpassa sig till den högre tyngdkraften. Men dagens ungdomar är ett hälsosamt och starkt släkte, och skulle på en planet med Jordens tyngdkraft utmärka sig i de flesta idrottsgrenar (och andra sysselsättningar). Själv måste jag vila ganska mycket, och får hjälp till det av det 28 timmar långa dygnet.

Precis som Sol har Hyperion ett asteroidbälte (är det generellt så i solsystemen?) strax bortom Hyperion VI och vi har hittat ett flertal asteroider med värdefulla metaller och andra intressanta grundämnen, som vi planerar att utvinna. På sikt kan vi förhoppningsvis bli en intressant handelspartner, även om det dröjer ett tag till innan vi har all infrastruktur på plats, och möjlighet att börja utbyte med vår omgivning (ska jag vara riktigt ärligt har jag för ögonblicket inte en aning om vilka 'kolonier' som ligger närmast oss, och som skulle vara intresserade av ett utbyte).

Jag har inte riktigt koll på det där med BRL-id på min klädsel, men jag ska sätta någon av ungdomarna på att reda ut det... Klart!

huvud 3626bpb924 hatt 12895pb01 torso 973px133c01 OBS: MOD gula händer (inga arbetshandskar) ben 970c09

---