Författare Ämne: [Stående Utmaning] Persongalleri  (läst 5552 gånger)

Utloggad lingonfil

 • Moderator
 • Nils är mitt riktiga namn, Nisse går också bra.
 • Antal inlägg: 1 641
  • Flickr sida
[Stående Utmaning] Persongalleri
« skrivet: 09 oktober 2015 kl. 13:05 »

Utmaning: Bortom Sol Persongalleri


Bortom Sol har ett rikare persongalleri än endast våra deltagares sigfigs. Nu vill vi ha er hjälp för att beskriva karaktärerna i Bortom Sols historia. De kan vara nu levande eller sedan länge döda. Huvudsaken är att de så pass berömda att en ansenlig del av befolkningen känner till dem. Det kan vara allt från presidenter till mekaniker. Det viktiga är att de lämnat viktiga bidrag till världen så som den ser ut idag. De behöver inte ha någon koppling till din sigfig.

Utmaningen pågår året ut för all framtid,  men söla inte utan sätt igång och bygg!

Du bidrar genom sätta ihop en minifig med en tillhörande vignette i valfri storlek och posta bilden i denna tråd. Ge karaktären ett namn och skriv en kort beskrivning och vad den gjort för att förtjäna sin plats i historien (kom ihåg Mechamikes mantra, "keep it simple, keep it dark, keep it realistic" samt mitt tillägg "and don't go too crazy").
Första människan att färdas genom en portal? En av upphovspersonerna till Samfundet? En ökänd knarkkung och sedermera rebelledare? Det är upp till dig. Bilden bör dock vara max 750 pixlar bred. Minifigen ska vara i fokus i bilden. Tillsammans med bilden vill vi att du skriver minst en mening som beskriver och namnger karaktären. Men inga 500 ords uppsatser tack (gör ett fribygge!).

Regler och begränsningar:
- Stående regler för utmaningar: inga skadade eller modifierade bitar, inga digitala bidrag.
- Endast LEGO minifigs och tillbehör. Så inga Jack Stone och inga tredjepartsdelar (t ex brick arms).
- Alla hudfärger är ok.
- Inga utomjordiska humanoider (inga sådana är ännu upptäckta).
- Uppge gärna bricklinknummer för de minifigsdelar du använt.
- Man får lämna flera bidrag.

För att få lite inspiration så kan du läsa upp dig på Bortom Sol. Här kommer en sammanfattning:
Historia:
Det första kapitlet i berättelsen om Mänsklighetens utvandring från vårt egna solsystem Sol började med de första utvandrarna och en gyllene ålder för utforskandet av vårt universum. Därefter följde en mer turbulent andra våg av kolonisatörer, denna gång inte driven av utforskarlusta utan av stagnerande livsförhållanden. Portalteknologin som kom till under denna tidsålder kom att återigen knyta ihop mänskligheten och bringa välstånd. Men sedermera kom portalerna att leda till Det stora kriget som lämnade Sol obeboeligt. Idag skriver mänskligheten sin historia Bortom Sol. 
Samfundet, andra Företag och organisationer:
Det mänskliga kolonisationsprojektet utgjordes mestadels av företag och halvstatliga organisationer. Det kan sägas att Det stora kriget utkämpades mellan de traditionella nationalstaterna och de företagsliknande organisationerna från kolonierna. Jorden och nationalstaterna förlorade som bekant detta krig och idag för nationalstater en mer undanskymd tillvaro. Samfundet är framvuxet ur denna soppa av sammanfallna nationalstater och massiva företag. Samfundet, som till en början endast var en sammanslutning av allianser och fördrag, börjar idag mer och mer ta formen av en organisation som kan liknas vid en stat.
Teknologi:
Mänsklighetens historia har varit tätt sammankopplad med dess teknologiska utveckling. Till en början, under den gyllene åldern, fanns en ohämmad tro på teknologins kraft. Övertron på teknologin ledde till kraschen som inledde den andra vågen av kolonisatörer. Denna gång utrustade med kraftfulla kommunikationsboxar och senare portaler som skulle spela en avgörande roll i mänsklighetens historia. Idag lever man med konsekvenserna av teknologins kraft som var mäktig nog att göra vår hemplanet och hela vårt solsystem obeboeligt.
Religion:
Mänsklighetens expansion till isolerade solsystem ledde till en omfattande sekularisering av kultur och religion.
De religiösa sammanslutningar som varit samhällsbärande för civilisationen i tusentals år blev marginaliserade eller omarbetade på kolonierna. Kvar var en brokig skara av sekter, hemliga sällskap och politiska falanger.
« Senast ändrad: 11 januari 2016 kl. 10:04 av lingonfil »

Utloggad EpsilonEta

 • Moderator
 • *
 • Antal inlägg: 1 198
SV: [Utmaning] Persongalleri
« Svar #1 skrivet: 14 oktober 2015 kl. 16:09 »
Det här är Rådets gemensamma bidrag.


Amiral Vanja Tannhäuser (-52 till 0)

Vanja Tannhäuser var en anmärkningsvärd kvinna vars bedrifter och karaktär har intresserat historiker såväl som amatörer sedan hon dog för snart 50 år sedan. Hon föddes i en rik familj, blev rebelledare och motarbetade ockupationen av Centauri. Under kriget blev hon Amiral i Centauris flotta och höll tillbaka Sol när de invaderade Centauri och lede senare motinvasionen mot Sol. Hennes insatser var avgörande för att koloniernas skulle vinna det stora kriget.
Vanja själv stannade kvar och stred mot Sols trupper trotts att port efter port ut ur systemet förstördes.


Amiral Vanja Tannhäuser på bryggan till Centauris flaggskepp, Minotaurus. 
Min karaktär i Bortom Sol är: Liiz

Utloggad o0ger

 • Moderator
 • *
 • Antal inlägg: 6 309
  • Flickr
SV: [Utmaning] Persongalleri
« Svar #2 skrivet: 16 oktober 2015 kl. 10:08 »
Chan Harlond (-23 till ?)Chan var fraktpilot för en av de kolonier som hjälpte Cantauri i kriget mot Sol. Hennes koloni utsattes för blockader och beskattning av Sol vilket ledde till att många svalt ihjäl eller dog av sjukdomar. Gamla och barn drabbades värst. Chan förlorade själv stora delar av sin familj.

Chans koloni hade en mäktigt flotta av fraktskepp som bestyckades med hjälp av vapen som Cenaturi försåg dem med. Chan var en av de bästa piloterna som fanns kvar och hon valdes till ledare. Förklädda till handelsflottor kunde de lura på sig fientliga styrkor för att sedan utan varning avlossa förödande salvor från sina dolda vapen. Denna överraskningstaktik blev dock snart känd och då övergick Chans flotta till att istället attackera Sols styrkor, i bakhåll, men även på slagfältet.

Chans besättning utvecklades till skickliga stridspiloter och hennes ledarstil baserad på hård beslutsamhet och respekt för andras kompetens gjorde att de som anslöt sig till hennes styrkor förblev lojala.

Centauri lät Chan behålla det hon kom över i sina räder. Detta gjorde att Chans arsenal och rikedom snabbt växte.
När kriget började närma sig sitt slut ryktades det om att Chans styrkor även attackerade Centauris skepp och civila. Hade Chan blivit förblindad av rikedom och överflödet av lätta byten son kriget förde med sig? Var Chan numera en simpel pirat? Många menar att detta endast var rykten som spreds av Sols propagandamaskin, men det är svårt att veta. Inga bevis finns kvar.

Det ryktas om att Chan överlevde kriget och har gått under jorden tillsammans med sin flotta någonstans i galaxen... redo att slå till när som helst.

(kläderna kommer från sw602 och huvudet kommer från col202. Håret är 62696. "Axelklaffen" är en 42446 och en 2447)
« Senast ändrad: 16 oktober 2015 kl. 10:16 av o0ger »
Följ mig på Flickr eller Instagram. Jag har också en blogg. | Glöm aldrig Bortom Sol!

Utloggad lingonfil

 • Moderator
 • Nils är mitt riktiga namn, Nisse går också bra.
 • Antal inlägg: 1 641
  • Flickr sida
SV: [Utmaning] Persongalleri
« Svar #3 skrivet: 16 oktober 2015 kl. 14:26 »
Vilken start på denna utmaning! Verkligen fina bilder och bra skrivna porträtt.

Utloggad lingonfil

 • Moderator
 • Nils är mitt riktiga namn, Nisse går också bra.
 • Antal inlägg: 1 641
  • Flickr sida
SV: [Utmaning] Persongalleri
« Svar #4 skrivet: 11 januari 2016 kl. 10:02 »
Detta är numer en stående utmaning utan deadline. Så alla ni som grämer er för att ni missat deadline kan nu sova lite bättre om nätterna och lägga upp er personporträtt när helst ni vill. =P

Utloggad EpsilonEta

 • Moderator
 • *
 • Antal inlägg: 1 198
SV: [Stående Utmaning] Persongalleri
« Svar #5 skrivet: 20 mars 2016 kl. 10:34 »
Den här har legat länge nog halvfärdig. Det var dags att göra klart mitt bidrag till denna utmaning.

Reaper (ca -15 till 29)


Bild från diverse övervakningsutrustning.

Namn: okänd
Status: Död. Blev ca 40 år
Aktiv mellan år 17 och 29

Reaper var en prisjägare och legosoldat som blev känd även utanför kriminella kretsar. Han gjorde allt från privata kontrakt till uppdrag från polismyndigheter såväl som kriminella ligor. Det gemensamma och det som gjorde honom berömd var svårighetsgraden. Många av uppdragen ansågs som omöjliga att utföra. Det är klart att historierna har överdrivits med tiden och det finns otaliga historier där Reaper utför de ena mer omöjliga än de andra.

Hans karriär fick, som många andra i detta yrke, ett plötsligt och våldsamt slut. Ett uppdrag för en insatsstyrka slutade med att hans skyttel sköts ner. Reaper och fem insatstrupper omkom i kraschen. Myndigheterna tog hand om vraket och rustningen kunde bekräftas som en modifierad ZE-1 och de brända kvarlevorna identifierades som en oregistrerad man i 40-års åldern.

Han blev en slags urban legend redan innan hans död, framförallt i kriminella och lägre kretsar. Vissa hävdar till och med att han inte skulle vara död, vilket bara visar vilken ikonisk status han uppnådde.

Utrustning
Det spekulerades länge om vad han hade för rustning. Trots de få och dåliga bilderna var det tydligt att den inte gick att matcha mot någon känd modell. År 24 kom svaret när Zyrkowski Industries lanserade sin stridsrustning ZE-1 Zeus.

Bild från ZI:s produktkatalog.

Hur någon fått tag i en sådan sju år tidigare är fortfarande ett mysterium.
Zeus rustningen var den första av ZI:s rustningar att få ett namn. Den officiella versionen var att det var företagets första helkropps-rustning och därmed började de med namn. Många tror däremot att de började för att de var rädd att rustningen annars skulle börja kalls Reaper. 


Meta:
Ovan är skrivet “in game” av någon officiell myndighet eller historiker och reflekterar den allmänna uppfattningen i den lagliga värden. I den undre värden florerar som sagt fortfarande otaliga historier och rykten.
Jag skapade Reaper för att kunna göra mer action än vad Liiz skulle klara av. Nu går min story så långsamt så det blir knappast särskilt många sådana historier men jag kan i alla fall lägga upp profilen här.

I min analog där stridsrustningar var som bilar (längst ner i denna) skulle en ZI-1 Zeus motsvara en McLaren F1. Typ det bästa gatulagliga på sin tid. Nuförtiden finns det bättre superbilar men den utklassar fortfarande vanliga sportbilar.
« Senast ändrad: 20 mars 2016 kl. 10:38 av EpsilonEta »
Min karaktär i Bortom Sol är: Liiz

 

Powered by EzPortal