Författare Ämne: Bortom Sol Wiki  (läst 981 gånger)

Utloggad o0ger

  • Moderator
  • *
  • Antal inlägg: 5 846
Bortom Sol Wiki
« skrivet: 17 november 2014 kl. 21:12 »
Hej!

Jag vill påminna om vår Wiki-sida för Bortom Sol där vi ständigt fyller på med ny information. Ta en titt och läs om det som verkar intressant. Kom gärna med synpunkter på innehåll, och, framförallt, fyll på med information själv. Det är vi som skapar innehållet tillsammans. Ju fler vi är som skriver desto mer innehåll.

Denna tråd kan vara ett ställe för feedback men även frågor om hur man editerar en wiki. Alla har rätt att editera. Det är bara att sätta igång. Men, som i verkliga livet kan det vara på plats med lite hyfs. Vi raderar inte allt som någon skrivit, utan fyller på och kanske frågar om det är nåt som inte verkar stämma.

Hur gör man då?

Enklast är att klicka på "redigera" på någon av sidorna och se hur någon annan har gjort. En wiki är uppbyggd av enkla koder så det är inte så svårt att se hur det funkar.

Tänk på att alla nya sidor vi skapar ska heta något med Bortom Sol inom parentes efter. Tex Altair (Bortom Sol). Detta är för att wikin används till annat än Bortom Sol och på så sätt är det enklare att se vilka sidor som hör ihop med Bortom Sol. Som sagt, om ni tittar i någon sidas kod så fattar ni.

De sidor som är lättast att komma igång med är Stjärnkartan och Spelarsidan. De här sidorna innehåller information om alla stjärnsystem i Bortom Sol respektive länkar till alla spelares sidor.

Jag har precis börjat skapa sidor till alla stjärnsystem. Jag är inte klar än, men jag försöker skapa en grund. Jag vill gärna att ni andra går in och fyller på med text på de planeter och system som ni känner att ni vill vara med och skapa. Som ett exempel kan ni titta på det jag har påbörjat med min karaktär:

Min karaktärs wiki-sida: http://www.swebrick.se/wiki/index.php?title=Jetsune_Dorje_(Bortom_Sol)

Min karaktär bor i systemet Argo: http://www.swebrick.se/wiki/index.php?title=Argo_(Bortom_Sol)

Hon bor på rymdstationen Karoji: http://www.swebrick.se/wiki/index.php?title=Karoji_(Bortom_Sol)

Som ni ser är viss text röd på sidorna, det betyder att jag har länkat till en sida som inte finns än, det är så man gör för att skapa nya sidor. Om man vill "skapa" en röd sida, så är det bara att klicka på den och sen fylla på med text. Men! Jag ber er, kopiera all wiki-kod från en liknande sida så att du får själva grundstrukturen rätt! ok!? Då kör vi!

Moderator: Fixade länkarna. url tagarna behövs när adressen slutar med )
« Senast ändrad: 17 november 2014 kl. 22:07 av EpsilonEta »
Mina MOCs finns även på flickr - Min karaktär i Bortom Sol är: Jetsune "Sun" Dorje

Utloggad EpsilonEta

  • Moderator
  • *
  • Antal inlägg: 1 198
SV: Bortom Sol Wiki
« Svar #1 skrivet: 22 december 2014 kl. 14:11 »
Nu finns den första utmaningen på wikin.
http://www.swebrick.se/wiki/index.php?title=Den_stora_guldrushen_(Bortom_Sol)

Framtida utmaningar kommer att läggas upp av rådet allt eftersom de avslutats.

Övriga händelser (de som ni bygger) får ni lägga upp själva. (om ni tycker de är viktiga nog)
Om ni inte vet hur man redigerar en wikisida finns det mycket info på nätet. Har ni mer specifika frågor om Bortom Sols wiki kan ni fråga här eller PMa någon i rådet.
Min karaktär i Bortom Sol är: Liiz

 

Powered by EzPortal