Forum > Allmänt LEGO

LEGO® Masters Sverige 2021

<< < (56/56)

Skafte:
Jag kan bekräfta att det var olika produktionsteam, och vi i säsong 1 var väldigt nöjda med vårt gäng. Pamdemiskrället ställde förstås till det för oss, annars hade vi utslagna troligen också fått komma till finalen och ha partaj…

Däremot verkar de ha lärt sig och ändrat vissa saker till det bättre, exempelvis längre inspelningstid - sju veckor istället för fem, längre programtid och mer uppvisande av byggena, både under konstruktionen och av de färdiga bidragen. En del annat verkar dock ha försämrats.

Emma:
Rickard och Mbl är väl inte medlemmar? Båda har forumnick, dock.

Och byggen som visas i tv behöver inte ha swebrick-klass. Det räcker med att det ser maffigt ut. Jag har aldrig hållt så låg byggnivå som jag gjorde under mina 5 veckor på Lego Masters. Och ändå känner jag att jag borde slarvat ännu mer för att leverera i tävlingen, så att säga.

Hannamalia:

--- Citat från: andli skrivet 18 oktober 2021 kl. 08:28 ---Eller hur vi ska bli bättre på storrytelling....

--- Slut citat ---

Jag och barnen var under våren (när inte Liv var upptagen med inspelningen) med och byggde i "Lego Masters för Skojs skull". De som var bra på storytellingen var mina barn. Jag byggde liksom "kulissen" och sedan hade de plötsligt lagt till en massa roliga saker som pågick eller utfördes av en massa olika minifigurer med mera. Jättekul!  :D

shiftaltcmd:

--- Citat från: Hannamalia skrivet 22 oktober 2021 kl. 14:12 ---Jag och barnen var under våren (när inte Liv var upptagen med inspelningen) med och byggde i "Lego Masters för Skojs skull". De som var bra på storytellingen var mina barn. Jag byggde liksom "kulissen" och sedan hade de plötsligt lagt till en massa roliga saker som pågick eller utfördes av en massa olika minifigurer med mera. Jättekul!  :D

--- Slut citat ---

Det är också min erfarenhet. Alla barn jag träffat leker Lego och bygger in historier, berättelser, sagor i sina byggen. Det är ju en leksak och lek har ofta en berättelse.

En gång per år gör vi filmaffischer här på skolan. De bästa affischerna blir ofta de som har tänkt igenom hela filmen. Vilken genre, action, thriller, romantisk komedi ...? Vilka har huvudrollerna? Birollerna? Hur börjar filmen? Slutar?

Eriol:
Ett av årets roligaste avsnitt tyckte jag var TV-programbyggena. För mig som tittat mycket lite på TV de senaste 15 åren var det nog Melina och Nathalies Melodifestival som väckte mest känslor i mig. Carola 1983 var inte bara en ikonisk look utan även någon slags brytningstid. Då levde fortfarande progg-idealen och ingen seriös musiker ville förknippas med skojtävlingar i TV, men redan några år senare hade vinden börjat vända. På andra håll har jag hört det spekuleras i huruvida tjejerna var bortdömda på förhand eftersom av de sex TV-program som gestaltades så låg alla TV4-produktioner i topp medan SVT-programmen Melodifestivalen och Mästarnas Mästare hamnade i botten. Men jag har funderat på om det inte lika gärna kan ha berott på att baksidan av deras bygge (som TV4 aldrig visade i bild) såg ut så här:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[*] Föregående sida

Gå till fullversion