Författare Ämne: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!  (läst 2822 gånger)

Utloggad klossbutiken.se

 • Legoåterförsäljare
 • Störst på Lego i Sverige!
 • Antal inlägg: 141
Klossfestivalen – en värld av LEGO-klossar! 10-13 april 2020 på Fyrishov UPPSALA

Kära Vänner! Nu är det dags igen för Klossfestivalen och denna gång utanför Örebro. Ett LEGO-event för hela familjen! För LEGO-fans av LEGO-fans. Öppet fre kl.10-17, lör-sön kl.10-16 och måndag kl.10-17. Vi kommer nedan att använda ungefär samma text som alltid, men med lite justeringar.

Vi vill som vanligt få in flera fantastiska LEGO-byggen precis som åren innan. Också gärna rörliga byggen såsom tåg och Great Ball Contraption. I år kommer vi precis som förra året att ha en ansökningsprocess där vi kommer att gå igenom de byggen som anmäls för att se hur de passar in och ska layoutas in i rätt miljö etc. Samma upplägg som förra året dvs en karta/layout blir klar, så när ni kommer och ska ställa upp allt, så är alla bord på plats som de senaste åren. Vi har upplevt det som mycket positivt från er utställare. I år vill vi att om man ställer ut ska man ha byggen på plats under alla dagarna. MEN ni behöver själva inte vara på plats alla dagar om ni inte kan med respekt för att det är hela 4 dagar, men självklart önskar vi att många vill vara där - men inget direkt krav. OCH det är mindre yta i Uppsala för utställare mot Örebro.

Har ni redan nu frågor/funderingar/förslag på förbättringar, så tveka inte att höra av dig – bästa är i denna tråd så alla kan ta del av det.

Anmälningsprocessen för era byggen (deadline 29 mars)

I år är det två olika formulär som ni fyller i. Precis som alltid. Anmälan Utställare och Anmälan av byggen.

Anmälan Utställare   https://forms.gle/RD78K844g26FzmDx6

Anmälan av byggen  https://forms.gle/UB6x4vwASJvhBnfa8


Vi ser gärna att det är egenskapade byggen till största delen. Officiella set kan vara intressanta om de byggts om och modifierats eller att man har en större samling som kan vara intressant för besökarna såsom t.ex. Classic Space eller liknande.

Arrangörerna förbehåller rätten att vid behov neka utställare/objekt från att delta. Vi kommer ställa vissa krav på kvalitet och skick på utställda objekt samt undanbeder byggen som kan upplevas som stötande eller på annat sätt bedöms som olämpliga. Och självklart endast LEGO original dvs inga moddade bitar eller målande eller liknande. Även detta år kommer utrymmet att vara begränsat vilket gör att vänta inte med att anmäla era byggen, utan gör det direkt. Vi kommer i år att ha fler aktiviteter inne på Klossfestivalen då vi hela tiden vill vidareutveckla upplevelsen för besökarna. Vi kommer att prioritera större, detaljrika byggen och CB:n. Detta betyder inte att andra byggen nekas utan mer att vi i år inte kan garantera att alla kommer att få plats. Däremot kan utställare med endast ett bygge som är mindre än 16x16 platta nekas. Men vi har inte något år tidigare nekat någon från att delta och hoppas inte på det i år heller.

I anmälningsformulären kommer de flesta frågor att besvaras som ni ev. har, så klicka på länkarna och gå in och anmäl er redan nu!

Utställningen kommer att se ut och innehålla följande:

·         Bord 70x180cm med svarta dukar som finns på plats – obegränsat antal
·         Rejäla staket som skärmar av borden mot besökarna med plats att gå emellan
·         Olika inhägnade öar som sist – smidigare för besökare och utställare.
·         En egen VIP-lounge-del kommer vi ordna till dit ni kan ta er för en kopp kaffe utan hörselskydd ;)
·         MOC-kort kommer att styras upp och printas på ett styvare papper
·         Utställarkort/namnskyltar att fästas på tröjan kommer att finnas så blir det lättare för besökare att se vilka som ställer ut för er som inte har egna byggda
·         Infofolder kommer att distribueras digitalt innan eventet med all praktisk info
·         In- och urlastning ska kunna ske på ett smidigt sätt - mer info kommer

Bygga upp sina byggen kan man göra från torsdag 9 april från morgonen fram till kl.21 på kvällen. Nedpackningen sker under måndagen 13 april kl.17-20. Vi har möjlighet att ta emot era byggen och material under veckorna innan genom Klossbutiken.se.

Milersättning utgår till er för dubbelresor dvs för den extra resa det innebär att åka tur och retur Örebro en extra gång och ställa upp sina byggen. Ta det med Fredrik på plats under Klossfestivalen så får ni ersättningen direkt på måndagen som förra året.

Anmälan Utställare   https://forms.gle/RD78K844g26FzmDx6

Anmälan av byggen   https://forms.gle/UB6x4vwASJvhBnfa8Ersättning för utställare som blir utvalda:

- Entré till eventet gratis för deltagande utställare med familj alla dagar
- All mat för utställaren ingår när man är på plats dvs lunch och middag. Lunchen sker på Fyrishov - inte klart med alla detaljer än. Middag inhandlas själv (torsdag&lördag&söndag) och ersättning utgår med 100kr/dag mot kvitto – ersättning erhålles på måndagen som förra året (utställarmiddag fredagkväll)
- Boende går ju inte att lösa i Klossbutiken denna gång i Uppsala ;) Men vi har bokat upp stugor med Fyrishov som har 4-bäddar till ett bättre pris. Önskar man sådana, så skriv med det i anmälningsformuläret att ni är intresserade - inte bindande
- Fredag kväll kl.18-22 sker en gemensam middag för utställare och arrangörer inne på Fyrishovs Restaurang med buffé och dryck. Även i år kommer det att ske Sveriges bästa LEGO-lotteri – endast för de som deltar på middagen.
- Extra bra mässpriser för utställare på eventet 25%
- Alla som blir utvalda att ställa ut får direkt på plats ett presentkort på 500kr att handla för i mässbutiken eller i Klossbutikens butik
- Utställare får fribiljetter till Fyrishovsbadet under festivalen
- Alla utställare kommer i år att få rösta på de byggen man gillar bäst under fredagen. Dessa röster sammanställs inför fredagens utställarmiddag där det blir prisutdelning med fina priser till de 5 som fått flesta antal röster.
- Alla utställare som vill får delta på måndagens LEGO-loppis - där man kan ta med sig och sälja LEGO i alla dess former - loppis när den är som bäst dvs fylld med LEGO. OBS! Endast för utställare - inte för inresta bara för denna dag. Måndag kl.10-15. Ni bokar ett bord i anmälan.

- Betalande Swebrickmedlemmar som är deltagare som inte själv ställer ut men som ställer upp några timmar som utställningsvärd kommer att få fri entré. Anmäl er i deltagarformuläret.

Sedan hoppas och tror vi på att man deltar på Klossfestivalen utifrån drivkraft, intresse och att man vill vara med i ett stort roligt LEGO-format mer än att man kommer för en ersättning. Vi har genom åren fått mycket fin feedback från er gällande de förmåner som mat, boende etc. som vi försökt förfina. Vi är mycket tacksamma för det.

Hotell – ska ni boka, så gör det snabbt! Det blir alltid väldigt tidigt uppbokat för långt resande besökare.

Har ni själva tankar och idéer om vad man skulle kunna ha för aktivitet på Klossfestivalen och/eller typ av workshop för att lära ut – tveka inte att anmäla er i deltagarformuläret så tar vi det därifrån.

Anmälan Utställare   https://forms.gle/RD78K844g26FzmDx6

Anmälan av byggen   https://forms.gle/UB6x4vwASJvhBnfa8Har ni frågor/funderingar så bara skriv i denna tråd. Eller maila till bokning@klossfestivalen.se

Har jag missat något som vanligt? Säkert! Bara återkom med frågor!


OBSERVERA! Denna tråd är levande och det kan tillkomma info och uppdateringar och ändringar - vi ska försöka vara supertydliga när detta sker.

Ha en underbar vecka!

/Fredrik Novak
Klossfestivalen 2020

fredrik@klossbutiken.se
www.klossfestivalen.se
« Senast ändrad: 26 februari 2020 kl. 16:07 av klossbutiken.se »
www.klossbutiken.se är störst på Lego i Sverige! Välkomna in!

Utloggad THSH83

 • Antal inlägg: 16
  • https://www.flickr.com/photos/117819405@N06/
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #1 skrivet: 22 februari 2020 kl. 21:53 »
Kan man gå ut med denna information till Sociala Media? Eller kan Klossfestivalen skicka en förfrågan om nån annan vill ställa ut.. kanske nån som byggt nått häftigt men inte etablerat sig i Swebrick samhället?
Dedikerad AFOL.
Har pysslat med Lego till och från sen jag var liten.
Bygger själv mest fordon, mech och gillar att modifiera officiella set. Samlar på Fordon och minifigures.

Utloggad andli

 • Administratör
 • *
 • Antal inlägg: 3 062
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #2 skrivet: 22 februari 2020 kl. 23:05 »
Tråden ligger i öppet forum! Alla, även oreggade kan läsa den... så det går ju utmärkt att länka till tråden från valfri plattform där man kan tänka sig att det är intressant.
I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.

Utloggad klossbutiken.se

 • Legoåterförsäljare
 • Störst på Lego i Sverige!
 • Antal inlägg: 141
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #3 skrivet: 26 februari 2020 kl. 16:12 »
Hej igen.

Nu är deltagaranmälan och utställningsobjektsanmälan klara. Länkarna är aktiva i första inlägget. Så vad väntar ni på? In och anmäl er redan idag!

Och info gällande övernattning, så har vi bokat upp 5st fyrbäddsstugor vid Fyrishov som normalt ligger på 1.000kr per natt, men ni betalar endast 100kr per person och natt vid fyra boende. Ni anmäler detta i deltagaranmälan. Och hur ni sedan gör med vilka som bor var gör ni upp själva. Dock fyller vi på stugorna eftersom dvs vill ni bo endast 2st i en stuga så blir priset då 200kr per person och natt. Ja ni förstår.

Har ni fler frågor funderingar så ta de gärna i denna tråd så fler får ta del av infon.

Eller maila till fredrik@klossbutiken.se


Ha en fortsatt fantastisk vecka!
www.klossbutiken.se är störst på Lego i Sverige! Välkomna in!

Utloggad Emma

 • Styrelsen
 • *
 • Sundsvall
 • Antal inlägg: 2 020
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #4 skrivet: 26 februari 2020 kl. 18:38 »
Går det att ställa upp byggen fredag morgon om jag är klar innan öppning?

Utloggad klossbutiken.se

 • Legoåterförsäljare
 • Störst på Lego i Sverige!
 • Antal inlägg: 141
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #5 skrivet: 26 februari 2020 kl. 19:13 »
Går det att ställa upp byggen fredag morgon om jag är klar innan öppning?


Absolut! Finns det ingen annan möjlighet innan så går det bra. Skriv med det när du anmäler så vi kan ha med det i våra egna anteckningar.

Ha det bäst!
www.klossbutiken.se är störst på Lego i Sverige! Välkomna in!

Utloggad stej123

 • Betalande medlem 2020
 • *
 • Antal inlägg: 1 806
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #6 skrivet: 26 februari 2020 kl. 19:41 »
Anmäld :)

Utloggad Tie Fighter

 • Betalande medlem 2020
 • *
 • Reginonsansvarig Mitten
 • Antal inlägg: 1 615
  • Min Flickr
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #7 skrivet: 27 februari 2020 kl. 07:22 »
Ansökan inskickad.  :)

Utloggad Selander

 • Betalande medlem 2020
 • *
 • Antal inlägg: 1 443
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #8 skrivet: 27 februari 2020 kl. 09:25 »
Har också ansökt.

Utloggad Peter S

 • Global Moderator
 • *
 • Antal inlägg: 3 959
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #9 skrivet: 27 februari 2020 kl. 09:42 »
Har skickat in ansökan.

Utloggad klossbutiken.se

 • Legoåterförsäljare
 • Störst på Lego i Sverige!
 • Antal inlägg: 141
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #10 skrivet: 27 februari 2020 kl. 19:42 »
Vad kul att så många redan har anmält sig!!!  :)

Och som vanligt så är det viktigaste att ni anmäler er först - era byggen kan ni alltid fylla på med under tidens gång fram till slutet på mars.

Så ni som ska anmäla er, men känner att ni inte riktigt vet vad ni ska ställa ut än - anmäl er som deltagare först iallafall. Och framförallt då flera redan anmält intresse av att sälja under LEGO-loppisen på måndagen - vi vet inte än om vi behöver begränsa antalet säljare - beror helt på trycket från er.

Ha en fortsatt fin vecka!

/Fredrik
www.klossbutiken.se är störst på Lego i Sverige! Välkomna in!

Utloggad CopMike

 • Global Moderator
 • *
 • Fabuland forever!
 • Antal inlägg: 1 821
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #11 skrivet: 29 februari 2020 kl. 09:50 »
Anmäld!

Utloggad Boathill

 • Betalande medlem 2020
 • *
 • Michael Jansson
 • Antal inlägg: 586
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #12 skrivet: 29 februari 2020 kl. 12:40 »
Anmäld, på plats fredag och måndag.

Utloggad Gideon

 • Betalande medlem 2020
 • *
 • Antal inlägg: 4 900
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #13 skrivet: 29 februari 2020 kl. 20:42 »
Blir sugen på att försöka ta mig dit, de andra planerna vi hade för påsken blev iaf inställda  8)

Utloggad klossbutiken.se

 • Legoåterförsäljare
 • Störst på Lego i Sverige!
 • Antal inlägg: 141
SV: Klossfestivalen 10-13 april 2020 Fyrishov Uppsala - Anmäl er här!
« Svar #14 skrivet: 04 mars 2020 kl. 14:27 »
Hej igen.

Kul att det redan är så många som är taggade! Och ni som jag varit i kontakt med, men inte anmält er - gör gärna det. Som jag skrivit tidigare, så kan ni anmäla byggena senare. Viktiga är för oss att veta antalet deltagare.

Vidare en fråga vi fått är kring loppisen - hur många platser finns det? Just nu ingen begränsning. Vi tänker att vi återkommer i tråden här om det skulle börja bli "fullt". Vi kommer att ha plats och bord till alla. Och betallösning löser ni själva - Swish är bäst. Och ni säljer själva som privatpersoner. OM någon av er säljer som företag, så kontakta oss per mail.
www.klossbutiken.se är störst på Lego i Sverige! Välkomna in!

 

Powered by EzPortal