Swebrick

För dig som hittat tillbaka till LEGO®. En mötesplats för vuxna entusiaster.
Huvudmeny

Central Perk lite Moc-ad.

Startat av JonKlarstrom, 29 december 2019 kl. 18:06

Föregående ämne - Nästa ämne

JonKlarstrom

Vet ju inte riktigt om det är en äkta MOC, då jag mer eller mindre konverterat Central Perk till att bli bottenvåningen på ett CC-hus, på en moduverseplatta.

Men i alla fall, så här ser det ut. Rätt ok med färger bortsett från plates upptill. Men kunde sett ut som kattkräk =)Är inte ett dugg fyndig idag.

Anders67

Jag vill nog klassa det som moc om du bygger ett helt modulhus runt detta set. Blir intressant att se fortsättningen, bra början!

byStfn

Schysst ombygge! Termen MOD finnas ju också just för modifieringar av befintliga set eller andras MOCs :)

JonKlarstrom

Jag byggde upp en innervägg för att isolera trapphuset, det är nog det enda jag haft lite synpunkter på när det gäller cc-husen. Att springa genom  andras rum för att nå eget rum (utifrån minifig-perspektiv).
Sen är jag lite missnöjd att jag inte fick in ett dass, men det är en nöt jag får knäcka efterhand.

Gjorde tak/golv också, så ny våning på g. Men kommer hålla det till två våningar, samt så har jag fått de gröna pelarna i settet att faktiskt stötta det enorma våningsplanet som blev.

Gjort en liten balkong som matchar lite med husets svängning, sen våning över hela.

Sen pelarna som blev fria, de som håller filmljuset, de ska på sikt stötta en utbyggnad av balkongen för och därmed bli lite trevligare restaurang med utsikt. Har för avsikt att lägga en kanal bakom huset, så det finns något att titta på för minifigsen, så som en båt eller något. Men satan vad klossar det går åt. Måtte lugbulken ge lite bra bitar för bitkrävande byggen. Kanaler, tunnelbanor och moduverse...

Dock så klurar jag på att köra spårvagn under jord mer än tunnelbana regelrätt. Vill ha spårvagn men känns overkill och svårt/dyrt köra både tunnelbana och spårvagn, kanske tåg också på sikt...

Nu till bio och se Star Wars.
Är inte ett dugg fyndig idag.

JonKlarstrom

Donar lite mer med denna nu, såg bilden på frontsidan, så jag kom och tänka på att uppdatera med text i alla fall.

Har tagit bort trapphuset, satt en liten snutt utsida på höger sida, typ som trottoar. Men som lite blockeras med utanpåliggande trapp, och bakom den finns en utgång. Så får para ihop det med ett annat hus som har lite baksida eller luft om sin högersida så att de små minifigsen inte knatar ut i ingenting.

Får visa lite bilder framöver. Sen har jag börjat jiddra med en brandbil, siktar på 8 knoppar bredd. Och har jobbat Volvo lastvagnar en gång i tiden på chassie, så försöker tänka hur fonken man ska bygga lastbil i lego. Och har nu kört två längsgående technicbitar med mellanbalkar, och hjulen kommer monteras för sig, och sen lägger man chassiet på boogien, för att sen sätta flak ovanpå, hytt ovanpå och sen vad man nu vill ha på flaket.

Nu ska jag sova.
God natt!
Är inte ett dugg fyndig idag.

o0ger

Kul idé och snyggt inpassat på moduverse-plattan! Ska bli kul att se vart det här tar vägen.
Följ mig på Flickr eller Instagram. Jag har också en blogg. | Glöm aldrig Bortom Sol!

LEGO® is a trademark of the LEGO Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this site.