Författare Ämne: Mästarbyggartävling 2019/20  (läst 3912 gånger)

Utloggad Zilmrud

 • Betalande medlem 2021
 • *
 • Parts Monkey
 • Antal inlägg: 877
  • Min flickr sida med MOCs
SV: Mästarbyggartävling 2019/20
« Svar #15 skrivet: 31 januari 2020 kl. 13:27 »
ZILMRUDS BIDRAG

Teddy Is Lost
För många år sedan täcktes himlen av annalkande rymdskepp. Invasionen gick fort och inte många överlevde. Större delen av jordens befolkning dog den första veckan av attacken. Övriga dog inom några månader då Inkräktarna jagade rätt på alla överlevare. Endast ett fåtal människor lyckades överleva då de gömde sig under jord.

Det har nu gått nästan hundra år sedan invasionen och Inkräktarna håller fortfarande på att tömmer jordens naturtillgångar. Städer ligger tomma, övergivna och överväxta. Naturen håller på att återta jorden efter människorna.
Inkräktarna patrullerar olika delar av jorden men är mest här för att tömma naturtillgångarna.

Lille Ernst och hans familj har givit sig ut på en vandring ovan jord för att hitta mat till sitt folk. De får smyga mellan husen och över de överväxta gatorna. Inkräktarna patrullerar området, så man måste vara tyst och försiktig. Men det är svårt tycker Ernst då det är så himla mäktigt ovan ytan, så vackert och så mycket att titta på. När de har smugit sig över en gata frågar hans syster vart han gjort av sin nallebjörn Teddy. Ernst blir stel av skräck och han börjar gråta häftigt. Hans mamma kommer snabbt fram och försöker tysta och lugna honom. När Ernst har berättat att han tappat Teddy börjar gruppen snabbt att leta efter nallebjörnen. De får inte lämna några spår efter sig då Inkräktarna lätt kan spåra dem till deras gömställe. En av soldaterna i gruppen tittar ut på gatan och ser Teddy ligga mitt gatan.

Då hörs de ett kraftigt dånande ljud när ett av inkräktarnas skepp dundrar in och ställer sig svävande ovan husen. Snabbt därefter hörs vinande ljud då Inkräktare på svävande farkoster snabbt kommer flygande ovan marken. Även en inkräktare kommer flygande med en maskin på sin rygg. De stannar upp och går fram till Teddy som ligger på marken. Inkräktarna scannar av nallebjörnen och upptäcker att det finns rester av människohår på föremålet.

Några ur gruppen av rebeller smyger ut ur en intilliggande byggnad och ställer sig bakom en gammal sopcontainer. De laddar sina vapen och gör sig redo att anfalla Inkräktarna. Men kommer de behöva gå till anfall?

 

WIP inlägget med mer info  https://www.swebrick.se/index.php?topic=14311.0
//Peter Z:a Ilmrud (Zilmrud)

https://www.flickr.com/photos/zilmrud/

Utloggad klosskillen

 • Betalande medlem 2020
 • *
 • Antal inlägg: 124
SV: Mästarbyggartävling 2019/20
« Svar #16 skrivet: 02 februari 2020 kl. 17:42 »
KLOSSKILLENS BIDRAG

Light And Shadow (in Steel Wheel Forest)


År 2119: För att komma bort från storstädernas buller och förorenade luft har många människor flyttat ut i skogen. Gamla, ihåliga jätteträd - förstärkta och utsmyckade med gammalt skrot från 1900-talet - tjänar nu som bostäder. Om detta är att se som en utopi eller dystopi är upp till betraktaren att avgöra.
Utloggad Svartkrut

 • Betalande medlem 2020
 • *
 • Antal inlägg: 1 045
SV: Mästarbyggartävling 2019/20
« Svar #17 skrivet: 02 februari 2020 kl. 22:27 »
SVARTKRUTS BIDRAG

2119 Utopian Farm

En gård med självhushållning i en lantlig idyll. Huset är delvis byggt inne i berget och ansluter till ett gammalt nedlagt skyddsrum. Eftersom det råder fred och harmoni i världen behövs inte skyddsrummet längre och därför har en del av det förvandlats till AFOL-rum. Det finns två ingångar till AFOL-rummet. En genom barnrummets garderob och en genom skjutdörren i bergväggen och en korridor som ansluter till det inre rummet. Från huset finns förutom den främre entrén, utgången genom skyddsrummet och altandörrarna på övervåningen, även en annan hemlig utgång under trappan som mynnar ut på höger sida om huset bakom kohagen. I anslutning till huset finns även en jordkällare där de förvarar all mat de producerar själva. Jordkällaren har en utgång mot gårdsplanen och en dubbeldörr in till köket av praktiska skäl.

Det är en fin sommardag och alla husets invånare befinner sig på gården där det hålls kalas för familjens minsting. Många vänner och släktingar har kommit för att delta i festligheterna. Barnen leker, korna idisslar, tvätten torkan på tvättlinan, en av katterna jagar en fågel som tagit sin tillflykt till en av de två stora ekarna på gårdsplanen. Grisarna bökar i stian och endast hästarna och kaninerna befinner sig inomhus. Ankorna simmar i dammen, farmor och mormor diskuterar växter medan fadern försöker göra lite nytta genom att gödsla lite, men det går inte riktigt som han tänkt sig när Pelle råkar sparka omkull skottkärran med sin nya fina röda boll. Allt medan solcellerna på taket av ladugården samlar energi från solens strålar och ytterligare en gäst anländer i sitt svävande fordon.


 

Powered by EzPortal