Författare Ämne: [MOC] Välgörenhet i Kaliphlin  (läst 181 gånger)

Utloggad Gideon

  • Betalande medlem 2019
  • *
  • Antal inlägg: 4 570
[MOC] Välgörenhet i Kaliphlin
« skrivet: 02 februari, 2019 Kl:20.28 »
Ett litet bygge för en "max 20x20 studs"-utmaning i Guilds of Historica, som ska visa hur mat delas ut till folk runtom i Historica.
Fortsätter mina försök att skildra humanoider i Historica som fördomarna utmålar som "onda", men som är som vilket folk som helst.


Krigen under senare tid i Historica är långt ifrån första gången som mängder av flyktingar från Nocturnus har sökt sig till den relativa säkerheten i det öppensinnade Kaliphlin. I de karga utkanterna av Arkbriflodens dalgång, bortom de vidsträckta bevattningssystemen där öknen snart tar vid igen, har en stam av orcher levt i generationer. De försörjer sig främst på att föda upp getter eftersom dessa tåliga kreatur glatt mumsar i sig växter som de flesta andra djur ratar. Getterna förser Arkbri-orcherna med livets nödtorft och deras sega skinn är eftertraktat av Barqas lärde som råmaterial till pergament av högsta kvalitet. Trots att de lever i utkanten av Kaliphlins bebodda trakter så är dessa Arkbriorcher absolut en del av den brokiga myllrande mosaik som är Kaliphlins folk.När freden äntligen kommit och risken för belägring verkar över för denna gång har Barqas styrande råd beslutat att öppnat ladorna på vid gavel och visa hela landet att Kaliphlins givmildhet är störst i Historica. Därför har man öppnat stadens förråd på vid gavel och fördelar det till alla fattiga i stadens omgivningar. Nu är väl dessa Arkbriorcher egentligen inte nödställda på något sätt, ingen armé har bemödat sig att plundra dem så de lever sina liv som de alltid gjort.
 

Powered by EzPortal