Författare Ämne: Swebrick 10 år  (läst 1218 gånger)

Utloggad Nextuz

  • Global Moderator
  • *
  • Antal inlägg: 6 798
Swebrick 10 år
« skrivet: 13 januari 2019 kl. 17:55 »
Ungefär vid 21 års ålder klev jag ur min ”dark age”. Det hela började med att jag köpte en technicbil 8448, detta efter att ha fått fast jobb. Eftersom att jag hade fast jobb, började samlandet, som vi alla vet, spårar ur. Med tiden så blev det mer och mer Lego. I de vevorna började jag även ansluta mig till internet, jag såg att fler vuxna var intresserade av Lego, men endast från utlandet. Vid senare tillfälle dök jag dock på LUGnet (Lego user gruop network). Tyvärr var detta oerhört svårhanterligt då de använde den äldre sortens nyhetsgrupper/e-postsystem för att posta inlägg. Dock fortsatte jag att följa några grupper på LUGnet och hösten 2008 så sökte Lego efter frivilliga som skulle kunna vara med på att antal science center i norden, och hålla i ett event som hette barnens framtidsdag. Då ett av science centerns var Framtidsmuseet i Borlänge så anmälde jag mig som frivillig till Copmike som höll i samlandet av intresserade. Detta var under två helger i oktober, totalt 4 dagar.
Den tredje dagen kom en representant från Lego, vid namn Camille Torpe, som jag kom att konversera med kring svenska Legoentusiaster, och vad det fanns för samlingsplats för oss. Och i princip fanns bara LUGnet.
Jag gick hem med informationen från Camilla, samtalade med Copmike och han sa att Lego efterfrågat detta. Han sa även att han inte har tid eller kunskap, jag meddelade att jag kan prova.
En av grundtankarna om forumet var att allt skulle vara på Svenska och att forumet skulle vara öppet utåt, dvs man ska inte behöva registrera sig som medlem för att kunna se bilder eller annan information, registrering skulle endast behövas för att skapa och kommentera inlägg.
Därefter skapades ett testforum hos binero.se, testade med lite olika programvaror, fastnade för det vi använder idag. Funderade ut ett passande namn. Dels skulle det innehålla Lego, fast utan namnet Lego(!), vilket då blir bit/kloss. Och det måste även företräda Sverige.
Fast varför inte tänka stort direkt? Ingen internationell kommer att förstå ”Svenska klossforumet”, och ”swedenbrickforum” är för långt. Men en förkortning av sweden är swe. Och där har vi det, SweBrick. Och därmed är Swebrick fött.
Tillsammans med Copmike testades utseendet och funktionen på forumet. Och den 13 januari 2009 lades en länk tillsammans med en kommentar på ”Legobloggen”. Och därefter var Swebricks boll i rullning.

En grund var lagd…  MEN det är ni medlemmar som fått Swebrick att blomstra, fått Swebrick omtalat i både lokalpress, Svensk TV, internationella tidningar och hemsidor.
Ni har visat vad Swebrick kan åstadkomma genom att hålla i träffar, föreläsningar och stora utställningar, utställningar som dragit tusentalsmänniskor.
Ni har även gett mig vänner för livet, och för detta är jag er evigt tacksamma.
Jag kan med ett leende och med stor stolthet se tillbaka på de 10 år som gått.

Tack för allt!
Och ett stort grattis och ett fyrfaldigt leve till vårt forum.
Det leve!  Hurra! Hurra! Hurra! Hurraaa!!!

Mats Tinnerholm
Grundare av Swebrick

Kommentera och gratulera Swebrick här.
« Senast ändrad: 13 januari 2019 kl. 18:03 av Nextuz »

 

Powered by EzPortal